Vaccinul va ajunge în țară când R.Moldova va fi gata pentru vaccinare, consilier prezidențial

  • 29 Decembrie 2020 18:11
Vaccinul va ajunge în țară când R.Moldova va fi gata pentru vaccinare, consilier prezidențial

Vaccinul promis de România va ajunge în țară în momentul în care Republica Moldova va fi pregătită. Primii vor fi vaccinați lucrătorii sistemului de sănătate din prima linie. După ei, vor urma alte categorii de risc. Declarația aparține consilierului prezidențial în domeniul sănătății, Ala Nemerenco.

„Deci, mingea este pe terenul nostru - termenele de vaccinare depind de cât de repede ne vom organiza și vom fi gata să preluăm vaccinul”, a scris Ala Nemerenco, într-o postare pe Facebook, transmite IPN.

Președintele României, Klaus Iohannis, în timpul vizitei la Chișinău, a anunțat că România va dona Republicii Moldova până la 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID, din loturile pe care le obține prin intermediul Comisiei Europene ca țară UE. Șeful statului roman a mai anunțat și despre oferirea unui suport tehnic, prin trimiterea unei echipe de specialiști care să ajute Republica Moldova în pregătirea Strategiei de vaccinare, cât și donații de echipamente de protecție pentru personalul medical și medicamente strategice pentru tratamentul complicațiilor COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,57 m/s
Fri
16
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău