Vaccinul Sputnik V restricționat pe Twitter

  • 15 Ianuarie 2021 08:55
Vaccinul Sputnik V restricționat pe Twitter

Dezvoltatorii vaccinului rus împotriva noului coronavirus, Sputnik V, au afirmat joi că accesul la contul oficial de Twitter al acestui vaccin a fost restricționat de rețeaua socială americană, înainte de a fi restabilit, notează AFP, citat de Agerpres.

"Contul Sputnik V @sputnikvaccine a fost restricționat. Căutăm să stabilim motivele pentru aceasta", a indicat într-un comunicat Fondul Suveran Rus (RDIF), care a finanțat punerea la punct a vaccinului.

Joi seară, contul oficial al Sputnik V a afișat într-adevăr avertismentul "Atenție: acest cont este restricționat temporar". Era însă accesibil dacă apăsai pe butonul "Da, vezi profilul".

Mai târziu în cursul serii, RDIF a anunțat că accesul la cont a fost restabilit integral.

"Twitter a restabilit accesul la contul @sputnikvaccine și a explicat că au restricționat contul din cauza unei posibile încălcări a securității provenind din Virginia, Statele Unite", a precizat RDIF într-un comunicat.

Numit "Sputnik V" după primul satelit trimis în spațiu de URSS în 1957, vaccinul a fost înregistrat în Rusia în august.

Țara a devenit astfel prima din lume care a aprobat un vaccin împotriva noului coronavirus, chiar dacă și-a atras critici pe plan internațional în fața unui anunț considerat prematur, înaintea testelor de fază 3 și publicării rezultatelor științifice.

Miercuri, președintele rus, Vladimir Putin, a afirmat că Sputnik V este "cel mai bun" din lume și a ordonat demararea săptămâna viitoare a unei campanii de vaccinare în masă în Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău