Vaccinul Pfizer-BioNTech are o eficacitate durabilă la adolescenții de 12-15 ani

  • 22 Noiembrie 2021 17:44
Vaccinul Pfizer-BioNTech are o eficacitate durabilă la adolescenții de 12-15 ani

Grupul farmaceutic american Pfizer Inc. a anunțat marți că vaccinul său anti-COVID-19, dezvoltat în parteneriat cu compania germană BioNTech, a dovedit o protecție ridicată și îndelungată într-un studiu clinic de fază 3 realizat pe adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, informează Reuters și DPA.

Schema de vaccinare cu două doze de vaccin Pfizer-BioNTech (30 de micrograme per doză) a prezentat o eficiență de 100% împotriva COVID-19 măsurată într-un interval cuprins între cea de-a șaptea zi și primele patru luni după administrarea celei de-a doua doze.

Profilul de siguranță a fost în general similar cu cele furnizate de alte studii clinice ale vaccinului Pfizer-BioNTech, întrucât medicii nu au constatat motive de îngrijorare privind siguranța serului în grupa de vârstă 12-15 ani în primele șase luni după administrarea celei de-a doua doze.

Datele pe termen lung sprijină dorința celor două companii de a depune cereri oficiale privind autorizarea completă a vaccinului Pfizer-BioNTech pentru această grupă de vârstă în Statele Unite și la nivel mondial.

Alianța Pfizer-BioNTech va solicita autorizarea vaccinului său anti-COVID-19 cu doze de 30 de micrograme pentru persoanele de peste 12 ani.

Acest vaccin a fost deja autorizat în luna mai de Agenția pentru alimente și medicamente (FDA) din Statele Unite pentru utilizare de urgență la persoane din grupa de vârstă 12-15 ani și a primit în luna august autorizația completă de utilizare la persoane de peste 16 ani.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
6
Wed
6
Arhivă Radio Chișinău