Vaccinul Pfizer/BioNTech ar putea fi disponibil pentru copiii între 12 și 15 ani din Europa începând cu luna iunie

  • 29 Aprilie 2021 16:04
Vaccinul Pfizer/BioNTech ar putea fi disponibil pentru copiii între 12 și 15 ani din Europa începând cu luna iunie

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de BioNTech împreună cu Pfizer ar trebui să fie disponibil pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani din Europa începând cu luna iunie, a declarat Uğur Șahin, CEO-ul BioNTech, citat de publicația The Guardian, potrivit Digi24.ro.

Uğur Șahin a spus că BionTech a depus în SUA, la începutul lunii aprilie, cererea pentru aprobare în regim de urgență a vaccinului pentru acest grup de vârstă, iar miercurea viitoare va putea depune cererea de aprobare și la Agenția Europeană a Medicamentului.

Vaccinul Pfizer/BioNTech este deja aprobat în SUA și UE pentru cei cu vârste de cel puțin 16 ani. Vaccinarea copiilor este considerată un pas crucial către atingerea imunității de turmă și încheierea pandemiei.

Perspectiva vaccinării copiilor mai mari înaintea începerii noului an școlar ar ușura și situația părinților, care sunt nevoiți să jongleze cu necesitățile învățământului online în timp ce lucrează.

La finalul lunii martie, BionTech și partenerul său american, Pfizer, au anunțat că studiile arată un nivel ridicat de anticorpi în cazul copiilor între 12 și 15 ani care au primit vaccinul. Participanții la teste au tolerat bine serul și au obținut o protecție 100% împotriva infectării.

Cele două companii testează vaccinul anti-Covid și pe bebeluși și copii cu vârste cuprinse între șase luni și cinci ani.

"În iulie ne așteptăm să avem rezultate pentru grupa de vârstă 5-12 ani, iar în septembrie pentru copiii mai mici. Evaluarea durează între patru și șase săptămâni", a declarat Șahin într-un interviu pentru Der Spiegel. "Dacă totul merge bine, cât timp datele au fost analizate până atunci, vom putea depune cererea pentru aprobarea vaccinului pentru toți copiii din aceste grupe de vârstă în mai multe țări".

Șahin estimează că Europa va atinge imunitatea de turmă până în luna iulie, cel târziu august. Cu toate acestea, CEO-ul BioNTech a insistat că Europa este în siguranță doar dacă restul lumii ține virusul sub control. Eficacitatea vaccinului BioNTech/Pfizer a fost testată până acum pe 30 de variante de virus, inclusiv varianta indiană B1617, iar rezultatele au fost pozitive în fiecare caz, a mai spus el.

Șahin a declarat că toți cei vaccinați complet vor avea nevoie de o a treia doză, la 9-12 luni de la prima doză. După aceea, o singură doză anuală va fi necesară.

Vaccinul BionTech/Pfizer se bazează pe tehnologia ARN mesager și a fost primul vaccin anti-Covid-19 aprobat în Occident la finalul anului trecut.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău