Vaccinul AstraZeneca a fost redenumit. Acum este Vaxzevria

  • 30 Martie 2021 15:50
Vaccinul AstraZeneca a fost redenumit. Acum este Vaxzevria

Vaccinul AstraZeneca a fost redenumit, informează publicația franceză Le Point, citată de Digi24.ro.. Schimbarea denumirii în Vaxzevria a fost aprobată în data de 25 martie de către Agenția Europeană a Medicamentului.

Vaccinul rămâne neschimbat, dar noul nume va fi însoțit și de un nou ambalaj. Serul este în continuare aprobat pentru a fi folosit în Uniunea Europeană.

Compania farmaceutică AstraZeneca a redus în luna martie de la 79% la 76% eficiența vaccinului său împotriva COVID-19 în actualizarea studiului din SUA, după ce autoritățile americane au cerut o revizuire a datelor inițiale. Rezultatele, foarte asemănătoare cu cele originale, indică și o eficiență de 85% în cazurile simptomatice de COVID-19 în rândul celor cu vârsta de peste 65 de ani și de 100% în cazurile grave ale bolii sau spitalizărilor.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 32.449 de voluntari din SUA, Chile și Peru care au primit ori două doze de vaccin AstraZeneca ori placebo.

Inițial, compania a anunțat că vaccinul său are o eficiență de 79%, lucru considerat „încurajator” de Casa Albă. Totuși, un grup independent de experți ce consiliază Administrația Biden și-a exprimat preocuparea, semnalând că datele utilizate pentru studiu ar putea să nu fie actualizate și a sesizat autoritățile în acest sens.

Prin urmare, Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA (NIAID), condus de doctorul Anthony Fauci, a cerut companiei AstraZeneca să lucreze împreună cu grupul de experți „pentru a revizui datele de eficiență și a garanta că aceste cifre de eficiență mai precise și actualizate să fie publicate cât mai repede posibil”.

La începutul lunii martie, țări europene precum Germania, Franța, Italia sau Spania, au suspendat temporar utilizarea vaccinului de la AstraZeneca după detectarea unor cazuri de coagulare a sângelui la pacienții care au primit acest vaccin.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău