Vaccinul antigripal este distribuit astăzi în teritoriu

  • 29 Octombrie 2021 12:28
Vaccinul antigripal este distribuit astăzi în teritoriu

Primul lot de vaccin antigripal este distribuit astăzi, 29 octombrie, în centrele de sănătate publică teritoriale, de unde, conform planurilor existente de imunizare, va ajunge în instituțiile medico-sanitare pentru vaccinarea contigentelor profesionale și grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire, transmite IPN.

Este vorba despre vaccin antigripal GCFLU tetravalent. Lotul conține 50 000 de doze de vaccin (10 doze în flacon), donate de Task Force for Global Health, și 49850 de doze de vaccin (doza 0,5 ml în seringa preumplută), procurat din sursele Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, precizează un comunicat de presă al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

ANSP informează că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. Imunizarea reduce riscul apariției formelor severe de boală și a numărului îmbolnăvirilor, iar  în consecință sunt mai puține vizite la medici și zile pierdute de muncă sau de studii. Sunt prevenite complicațiile, spitalizările și decesele cauzate de gripă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău