Vaccinul anti-COVID care ar trebui să aibă un avertisment legat de problemele cardiace. Anunțul făcut de Agenția Europeană a Medicamentului

  • 03 August 2022 19:15
Vaccinul anti-COVID care ar trebui să aibă un avertisment legat de problemele cardiace. Anunțul făcut de Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) recomandă ca vaccinul anti-COVID Novavax să aibă un avertisment cu privire la două tipuri de inflamație a inimii, pe baza unui număr mic de cazuri raportate, o povară suplimentară pentru un vaccin care nu a devenit prea popular printre cele existente. Afecțiunile - miocardita și pericardita - ar trebui listate ca efecte secundare noi în informațiile despre produs, a declarat miercuri, 3 august, EMA.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a semnalat un risc de inflamație a inimii de la vaccinul Novavax la începutul lunii iunie.

Miocardita și pericardita au fost identificate anterior ca reacții adverse rare, observate mai ales la bărbați tineri, din vaccinurile ARNm realizate de Moderna și alianța Pfizer-BioNTech, marea majoritate a celor afectați recuperându-se complet.

Agenția UE a declarat miercuri că i-a cerut dezvoltatorului american de vaccinuri Novavax să furnizeze date suplimentare despre riscul apariției acestor reacții adverse. Novavax nu a avut o reacție imediată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău