Vaccinarea și situația epidemiologică au fost examinate la o ședință cu șefii instituțiilor medicale și primarii localităților din UTA Gagauz-Yeri

  • 12 August 2021 11:44
Vaccinarea și situația epidemiologică au fost examinate la o ședință cu șefii instituțiilor medicale și primarii localităților din UTA Gagauz-Yeri

Guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, a convocat astăzi în ședință managerii instituțiilor medicale din autonomie. Principalele subiecte discutate au constat în campania de vaccinare și evoluția situației epidemiologice în regiune, transmite MOLDPRES.

Potrivit medicilor, în ultima perioadă, în autonomie se atestă o creștere a numărului de persoane infectate, ceea ce a determinat reluarea activității centrelor COVID din Ceadâr-Lunga și Comrat, scrie sursa citată.

„În secțiile de boli infecțioase din UTA Găgăuzia au fost internați 35 de pacienți, dintre care 13 sunt în stare gravă. Cazurile noi de COVID-19 sunt caracterizate printr-o formă mai severă a bolii, iar rata vaccinării împotriva COVID-19 rămâne scăzută în regiune. În data de 12 august, ciclul complet de vaccinare l-au trecut 9672 de persoane sau 7,6% din locuitorii Găgăuziei, și doar 14607 persoane au primit prima doză a vaccinului, ceea ce reprezintă 11% din populație. Rata de vaccinare a personalului medical a ajuns la 80,4%”, au informat specialiștii.

În cadrul ședinței a avut loc și un schimb de opinii cu privire la motivele reticenței oamenilor de a se vaccina. Bașcanul a cerut șefilor organelor administrației publice locale și managerilor instituțiilor medicale să se implice cât mai activ în campanie pentru a convinge cetățenii să urmeze procedura de vaccinare.

În prezent, per ansamblu pe țară, cea mai mare rată de vaccinare este înregistrată în capitală, cu peste 20 la sută, iar cea mai mică - în UTA Gagauz-Yeri, cu nici 10 la sută din populație imunizată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău