Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi probabil o condiție pentru a intra pe teritoriul Australiei

  • 24 Noiembrie 2020 16:22
Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi probabil o condiție pentru a intra pe teritoriul Australiei

Australia va solicita probabil persoanelor care doresc să intre pe teritoriul său să se fi vaccinat în prealabil împotriva COVID-19, a anunțat marți un oficial australian care a oferit detalii despre cum ar putea arăta noul standard sanitar în viitor, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Nicio decizie finală nu a fost luată cu privire la restricțiile care vor intra în vigoare odată ce un vaccin contra coronavirusului va fi disponibil pe piață, a dat asigurări ministrul australian al Sănătății, Greg Hunt. Oficialul a lăsat însă să se înțeleagă faptul că cerința pentru intrarea pe teritoriul țării ar putea fi ori o carantină strictă de două săptămâni, ori vaccinarea.

La rândul său, directorul companiei aeriene australiene Qantas a indicat că aceasta va impune vaccinarea prealabilă a pasagerilor care efectuează zboruri internaționale. "Avem în vedere schimbarea termenilor și condițiilor pentru călătorii internaționali, să le spunem că vom solicita oamenilor să se vaccineze înainte de a se urca în avion", a declarat luni seara directorul executiv al companiei, Alan Joyce, pentru postul de televiziune Channel Nine.

"În ceea ce privește zborurile interne va trebui să vedem ce se întâmplă în cazul COVID-19, dar pentru călătorii internaționali care sosesc în Australia și pentru persoanele care părăsesc țara credem că este o necesitate", a adăugat CEO-ul.

La rândul său, Hunt a afirmat: "Ne așteptăm ca persoanele care vin în Australia în timp ce COVID-19 rămâne o boală gravă la nivel mondial să fie ori vaccinate, ori plasate în izolare".

Australia și-a închis granițele începând din martie în cadrul măsurilor de limitare a răspândirii pandemiei de coronavirus. În consecință, câteva zeci de mii de australieni au rămas blocați în străinătate, guvernul permițând întoarcerea doar a unui număr limitat de cetățeni în fiecare săptămână.

Această politică de izolare pare să fi dat roade deoarece Australia a înregistrat de la începutul pandemiei doar 907 de decese la puțin peste 27.800 de cazuri de infectare.


Într-un moment în care dezvoltarea vaccinurilor pare să se accelereze, Hunt a sugerat că australienii ar putea începe să se vaccineze din martie.

Între timp, CEO-ul Qantas a declarat la rândul său că se așteaptă ca vaccinarea obligatorie pentru urcarea într-un avion să fie o măsură care se va răspândi în lumea transportului aerian, așa cum guvernele și companiile aeriene au în vedere în prezent, a spus el, prin introducerea carnetelor electronice de vaccinare.

Alte companii aeriene importante consideră însă că este prea devreme pentru a se putea ajunge la o concluzie cu privire la cerințele de călătorie pe cale aeriană odată ce un vaccin va fi disponibil pe scară largă.

"Nu avem niciun plan concret de a face un anunț în acest stadiu cu privire la vaccin deoarece acesta se află deocamdată în curs de dezvoltare și va fi nevoie de timp pentru a fi distribuit", a declarat pentru AFP un responsabil din cadrul Korean Air.

Japan Airlines a indicat, de asemenea, că nu intenționează să ceară călătorilor străini să se vaccineze, solicitând deocamdată "pasagerilor să respecte regulile țării de destinație, cum ar fi testarea".

Afectată sever de reducerea bruscă a traficului aerian din cauza epidemiei, ca orice altă companie aeriană din lume, Qantas a disponibilizat 8.500 de angajați și a ținut la sol peste 200 de avioane.

Mai multe companii s-au prăbușit total din cauza pandemiei, inclusiv Virgin Australia, LATAM și Flybe, notează AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:4,12 m/s
Sun
7
Mon
5
Tue
0
Wed
0
Thu
1

Curs oficial BNM 24 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 -0.0000
USD 17.4521 -0.0000
RON 4.3476 -0.0000
UAH 0.6167 -0.0000
RUB 0.2364 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău