Vaccinarea copiilor: ONU avertizează asupra riscului unei „catastrofe absolute”

  • 15 Iulie 2021 08:59
Vaccinarea copiilor: ONU avertizează asupra riscului unei „catastrofe absolute”

ONU a avertizat joi asupra riscului unei „catastrofe absolute” dacă nu se recuperează întârzierea periculoasă a vaccinării copiilor din cauza pandemiei de COVID-19 și dacă restricțiile sanitare sunt ridicate prea repede, relatează AFP.

„În 2021, avem potențialul să se producă o catastrofă absolută”, a avertizat la Geneva dr. Kate O'Brien, directoare a departamentului pentru vaccinare din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Pandemia a determinat ca resursele și personalul să fie redirecționate spre lupta împotriva Covid, iar multe servicii medicale au fost închise sau a fost redus programul. Oamenii au fost, de asemenea, reticenți să se mai deplaseze de teama de a nu se infecta, chiar și atunci când măsurile de izolare nu le interziceau acest lucru.

Copiii neprotejați și o ridicare prea rapidă a restricțiilor sanitare împotriva Covid - care, de asemenea, au protejat parțial de anumite boli la copii - își arată deja efectele, un exemplu fiind apariția unor focare de rujeolă în Pakistan, a subliniat oficialul OMS.

Acești doi factori combinați sunt „catastrofa absolută împotriva căreia tragem acum un semnal de alarmă pentru că trebuie să acționăm imediat pentru a-i proteja pe acești copii”, a insistat ea. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău