Vaccinarea anti-Covid devine obligatorie în Ungaria pentru cadrele medicale

  • 23 Iulie 2021 12:59
Vaccinarea anti-Covid devine obligatorie în Ungaria pentru cadrele medicale

Guvernul Ungariei introduce obligativitatea vaccinării anti-COVID-19 pentru cadrele medicale ca parte a eforturilor de combatere a pandemiei de coronavirus, a declarat vineri premierul Viktor Orban pentru postul de radio public, relatează Reuters, citat de Digi24.ro.

"Există deja anumite vaccinuri care sunt obligatorii pentru angajații din domeniul medical... am extins această regulă pentru coronavirus", a mai spus Orban pentru Kossuth Radio, potrivit sursei citate.

Premierul ungar a afirmat că al patrulea val al pandemiei de coronavirus a început în Europa de Vest, adăugând că Ungaria "va fi și ea afectată", notează MTI. El a insistat însă că Ungaria, cu 55% din populația sa complet vaccinată, este una dintre cele mai sigure țări din Europa în această privință.

Ungaria va începe vaccinarea cu a treia doză de la 1 august

El a adăugat că Ungaria este prima țară din Europa care va începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 de la 1 august.

Persoanele în vârstă care nu s-au vaccinat vor fi încurajate să se imunizeze, a mai spus Orban, care a adăugat că un program de vaccinare va fi lansat de asemenea în școli pentru copiii cu vârsta peste 12 ani înainte de începerea anului școlar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău