Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani a început de luni la Viena

  • 15 Noiembrie 2021 16:41
Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani a început de luni la Viena

La Viena a început luni vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, fără a se mai aștepta avizul Uniunii Europene (UE), și au fost epuizate primele 9.000 de programări disponibile, a informat primarul capitalei austriece, Michael Ludwig, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Această măsură "pilot" se încadrează în campania guvernului capitalei și regiunii Viena, o coaliție formată din social-democrați și neoliberali, care a optat în urmă cu câteva săptămâni pentru măsuri mai tranșante decât restul țării pentru a frâna extinderea noului coronavirus.

Vaccinarea celor mici se va desfășura la Centrul Austria din Viena, un complex pentru congrese din apropierea sediului Națiunilor Unite, între anumite ore timp de șapte zile pe săptămână.

Ludwig a promis luni, la o întâlnire cu presa, că în curând vor fi puse la dispoziție și alte date pentru copiii ai căror părinți decid să-i vaccineze, fără să existe deocamdată o recomandare explicită în acest sens a autorităților sanitare austriece.

Iar aceasta deoarece administrarea vaccinului anti-COVID-19 la copiii sub 12 ani încă nu a fost aprobată de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), ceea ce primarul Ludwig spera să se realizeze cât mai curând.

Potrivit televiziunii publice ORF, se prevede ca în fiecare zi să fie vaccinați circa 200 de minori de 12 ani, un ritm destul de lent, justificat de faptul că părinții ai căror copii urmează să fie vaccinați cu prima doză se vor consulta în acest sens cu medicii.

Celor mici le va fi administrată o doză redusă de vaccin de la BioNTech/Pfizer, care va fi decisă de medic în funcție de condiția fizică și de greutatea minorului.

Această măsură se aplică într-un moment în care Austria raportează cel mai ridicat număr de contagieri zilnice de la izbucnirea pandemiei în martie 2020, cu o incidență de 850 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile.

Recrudescența cazurilor de coronavirus este atribuită, mai ales rate scăzute de vaccinare a populației, de aproape 65% (cu schema completă), fapt ce a determinat autoritățile să impună restricții de deplasare persoanelor nevaccinate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău