Vacanțele în Turcia s-au ieftinit masiv. Cele mai mici prețuri din ultimii 15 ani

  • 10 Mai 2016 13:06
Vacanțele în Turcia s-au ieftinit masiv. Cele mai mici prețuri din ultimii 15 ani

Pentru că nu mai pot miza pe turiștii ruși, hotelierii din Antalya își așteaptă clienții români cu tarife cu până la 30% mai mici față de anul trecut.

Faptul ca rușii au interzis pe teritoriul Turciei după evenimentele de la finele anului trecut, când un avion rusesc a doborat unul turcesc, i-a lăsat pe hotelierii din Antalya cu 3 milioane de turiști mai puțin, ceea ce i-a determinat să vina cu pachete mult mai atractive.

„Antalya nu a avut asemenea prețuri în ultimii 15 ani. Faptul că nu le mai vin turiștii ruși i-a determinat să se reorienteze. Sunt oferte cu 399 de euro de persoană pe sejur de 7 nopți all inclusive la hoteluri de cinci stele standard (cu avionul, pentru luna mai-n.red). Tarifele au scăzut cu 30%, a declarat Alin Burcea, patronul agenției de turism Paralela 45, citat de Economica.net.

Mai mult, anul acesta turiștii au tot felul de opțiuni, de genul ruletă -platesc vacanța, iar hotelul este ales în urma unui joc gen ruletă, sau 3.2.2- pot sta în 3 hoteluri diferite, câte 2 zile.

Burcea crede că și pentru lunile de vârf, prețurile vor fi la fel de bune, dar nu pot fi la fel de mici ca în mai, când în Antalya este cald, dar este început de sezon.

Conform datelor statistice, prin intermediul agențiilor de turism și turoperatorilor în anul 2015 au plecat în străinătate 189,8 mii de turiști moldoveni dintre care 36,7% au ales călătoriile în Turcia.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău