Va fi implementat un program complex de dezvoltare a serviciilor de reabilitare pentru adulți și copii

  • 05 Iunie 15:50
Va fi implementat un program complex de dezvoltare a serviciilor de reabilitare pentru adulți și copii

Calitatea și accesibilitatea serviciilor de reabilitare pentru adulți și copii va fi îmbunătățită, iar capacitatea de management a bolilor netransmisibile la nivel național va fi fortificată. În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat semnarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare cu privire la proiectul „Modernizarea și îmbunătățirea serviciilor de reabilitare”, informează un comunicat al Guvernului.

Proiectul va consolida capacitățile de răspuns în caz de urgențe medicale cu risc sporit pentru viața și sănătatea pacienților, cu accent pe accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord. În acest scop, departamentele din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice vor fi modernizate și dotate cu dispozitivele medicale necesare.

În cadrul proiectului, vor fi finanțate programe de prevenire și de management al bolilor netransmisibile pentru populația Republicii Moldova și refugiați; de screening și tratament; de instruire a lucrătorilor din domeniul sănătății; de extindere a programelor existente de telemedicină, precum și a soluțiilor digitale în materie de sănătate și asistență medicală.

Perioada de implementare a proiectului cuprinde anii 2024-2029, iar valoarea totală este de 36,2 milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
34,4
Câțiva nori
Umiditate:30 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
25
Sun
28
Mon
26
Arhivă Radio Chișinău