Va fi constituit un Grup de Mentorat pentru Republica Moldova la nivelul miniștrilor Agriculturii din UE

  • 23 Martie 2023 12:01
Va fi constituit un Grup de Mentorat pentru Republica Moldova la nivelul miniștrilor Agriculturii din UE

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) va constitui un grup de mentorat la nivelul miniștrilor Agriculturii din Uniunea Europeană. Inițiativa a fost discutată ieri de vicepremierul Vladimir Bolea, șeful MAIA, într-o ședință online cu ambasadorii Republicii Moldova în statele membre ale UE, transmite MOLDPRES.

„Obiectivul grupului de mentorat va fi de a facilita transferul de expertiză, de a consulta și susține MAIA în demersurile legate de integrarea în UE și armonizarea legislației pe segmental agricol. Pornind de la ideea că vrem să preluăm modelele de succes înregistrate de colegii din UE și să evităm greșelile făcute de ei în procesul de pre-aderare la comunitatea europeană, conștientizăm necesitatea de a avea alături parteneri, prieteni și mentori”, a relevat Bolea.

Potrivit oficialului, Grupul de mentorat ar putea întreprinde și activități de lobby la nivelul structurilor europene, pentru a transmite inițiativele și mesajele autorităților din țara noastră.

Republica Moldova țintește lansarea unui amplu program de suport EU4Agriculture for Moldova, până în anul 2025. Programul este conceput deja în alte state non-UE și este concentrat pe creșterea investițiilor în sectorul agroalimentar și sporirea nivelului de cunoștințe și competențe al producătorilor agricoli, al participanților în lanțurile valorice prin furnizarea extinsă de servicii de consultanță, precum și prin îmbunătățirea oportunităților economice în zonele rurale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău