V. Ponta: gazoductul Iași - Ungheni să fie realizat până la sfârșit de an

  • 05 Iunie 2013 12:11
V. Ponta: gazoductul Iași - Ungheni să fie realizat până la sfârșit de an

Guvernul României a decis să simplifice procedurile de expropriere a terenurilor necesare la realizarea gazoductului Iași – Ungheni, a declarat premierul român Victor Ponta la începutul ședinței de marți, 4 iunie, a Guvernului.

Propunerea premierului Victor Ponta a fost enunțată în contextul intenției pe care a anunțat-o România ca până la sfârșitul acestui an interconectarea rețelelor de gaze cu Republica Moldova să poată fi făcută.

Construirea conductei Iași – Ungheni este sprijinită de Comisia Europeană, care o finanțează prin Programul Operațional Comun România – Ucraina – Moldova. Lungimea gazoductului va fi de 43 de kilometri, dintre care aproximativ 11 kilometri pe teritoriul Republicii Moldova. Gazoductul va putea transporta anual 1,5 miliarde metri cubi de gaze și presupune costuri de 19,2 milioane de euro.

Gazoductul Iași – Ungheni este unul dintre proiectele majore de infrastructura energetică pentru Republica Moldova, fiind un element-cheie în strategia Chișinăului de a-și reduce dependența față de importurile de gaze naturale din Rusia. Autoritățile au anunțat că lucrările de construcție ar putea fi lansate în luna august 2013.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău