Uzina de ciment din stânga Nistrului va primi gaz de patru ori mai ieftin decât uzina de la Rezina

  • 01 Aprilie 2019 13:50
Uzina de ciment din stânga Nistrului va primi gaz de patru ori mai ieftin decât uzina de la Rezina

Una dintre cele mai mari întreprinderi din regiunea transnistreană - Uzina de ciment de la Rîbnița, care este principalul concurent al fabricii "Lafarge Ciment" din Rezina, a obținut posibilitatea de a-și reduce semnificativ costurile de producție, scrie Infotag.

Acest lucru se datorează faptului că, potrivit unei hotărâri a administrației autoproclamatei republici transnistrene, de la 1 martie, gazul va fi livrat uzinei la prețul de 905,14 ruble locale pentru o mie de metri cubi (echivalentul aproximativ a 56,2 dolari), aceasta în condițiile în care prețul gazelor livrate de "Gazprom" în Moldova este de patru ori mai mare - 237,46 dolari.

Anul trecut, întreprinderea a produs mai mult de o jumătate de milion de tone de ciment, iar suma transferurilor fiscale la bugetele de toate nivelurile a depășit 45 milioane de ruble.

Regiunea transnistreană consumă anual aproximativ 2 miliarde de metri cubi de gaze rusești, însă nu plătește pentru aceasta. Banii colectați de la consumatori sunt folosiți pentru completarea bugetului.

sursa: infotag

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău