Uzina Automecanică Moreni și producătorul german Rheinmetall vor produce vehicule blindate 8X8

  • 25 Noiembrie 2016 11:38
Uzina Automecanică Moreni și producătorul german Rheinmetall vor produce vehicule blindate 8X8
Blindat Rheinmetall FOTO: Rheinmetall

Uzina Automecanică Moreni și producătorul german Rheinmetall Landsysteme au semnat acordul pentru înființarea socității cu capital mixt româno-german Romanian Military Vehicle Systems prin care se vor construi vehicule blindate 8X8.

Noua societate înființată va produce blindate 8X8 pentru dotarea forțelor armate române, scrie adevarulfinanciar.ro.

În urmă cu o săptămână, premierul Dacian Cioloș a anunțat că autoritățile române sunt la un pas de a semna un contract cu Rheinmetall, companie germană constructoare de vehicule și echipamente militare, care va construi în România un transportor blindat.

„Este într-o fază foarte avansată un parteneriat al Rheinmetall cu o companie din România care va construi în România un transportor blindat și deci care va folosi resurse din România, care va crea locuri de muncă în România, va folosi și tehnologia Rheinmetall și pe ceea ce s-a lucrat în România. Cred că este un interes atât pentru partenerul respectiv, cât și pentru România pentru că o parte din acești bani vor rămâne în România și vor crea locuri de muncă aici și chiar capacitate de producție“, a afirmat premierul.

„Realizarea noului transportor blindat pentru trupe 8×8 este bazată pe cooperare tehnologică și de know-how între uzina românească, producătorul tradițional de transportoare blindate pentru forțele armate, și partenerul său strain. Cele două societăți partenere își propun fabricarea noilor vehicule blindate 8×8 în Romania, dar și ca noile echipamente să corespundă în totalitate cerințelor operaționale ale luptătorilor români, inițiativa venind în contextul nevoilor de înzestrare cu transportoare blindate pentru trupe ale Ministerului Aparării Naționale“, se arată într-un comunicat al Companiei Naționale Romarm, citat de HotNews.ro.

„Considerăm că este extrem de important să putem oferi Armatei un transportor fabricat în țară, din multiple rațiuni strategice și economice. Realizarea de către Compania Națională Romarm a transportorului pe baza unei asocieri de tipul joint venture cu o companie de renume precum Rheinmetall permite dezvoltarea experienței naționale în domeniu și dezvoltarea industriei naționale pe orizontală, iar în plan economic-social va genera locuri de muncă, venituri suplimentare realizate la bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale, retehnologizarea agenților economici implicați, precum și costuri mai reduse cu mentenanța pe întreg ciclu de viata al produsului“, a declarat Neculai Banea, secretarul de stat pentru industria de apărare din Ministerul Economiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău