Uz de acte falsificate, la trecerea frontierei de stat

  • 08 Iunie 12:36
Uz de acte falsificate, la trecerea frontierei de stat

Angajații Poliției de Frontieră efectuează cercetări în privința a două persoane care dețineau permise de conducere cu semne vădite de falsificare. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate cazurile, la trecerea frontierei prin PTF Tudora și PTF Costești, transmite Poliția de Frontieră.

În primul caz, în punctul de trecere a frontierei Tudora, pe direcția intrare în R. Moldova s-a prezentat cetățeanul Uzbekistanului la volanul mașinii personale. În cadrul procedurilor de control, printre documente au fost depistate două permise de conducere identice, ambele ar fi fost emise de către autoritățile de baștină. La examinarea minuțioasă a permiselor, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerii FRONTEX au stabilit că unul din ceste documente conține indici vădiți de falsificare. În declarații străinul nu a putut explica cele depistate. Șoferul a fost înlăturat de la conducerea vehiculului și a continuat călătoria în calitate de pasager.

Al doilea incident a fost consemnat la punctul de trecere a frontierei Costești. Pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat un autocar ce efectua cursa Republica Moldova - Portugalia. În baza profilului de risc, polițiștii de frontieră au procedat la desfășurarea unui control amănunțit asupra călătorilor. În rezultat, la un pasager, cetățean al R. Moldova, a fost descoperit un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile naționale. La verificarea suplimentară cu tehnica specială, s-a stabilit că permisul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind falsificat. Cu privire la cele constatate, conaționalul din raionul Căușeni a declarat că documentul a fost perfectat contra sumei de 600 de euro și urma să-l folosească la un loc de muncă peste hotare.

Toate documentele falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:2,57 m/s
Fri
21
Sat
23
Sun
23
Mon
23
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău