UTM a lansat trei ghiduri în securitatea alimentară și nutrițională dedicate adolescenților

  • 10 Ianuarie 2023 14:36
UTM a lansat trei ghiduri în securitatea alimentară și nutrițională dedicate adolescenților

Echipa condusă de către conf. univ. dr. Rodica Siminiuc ne bucură cu trei ghiduri în domeniul Securitatea Alimentară și Nutrițională, ieșite de sub tipar în cadrul Programului de Stat, se arată în comunicatul USM.

Primul dintre acestea este un GHID PENTRU ADOLESCENȚI (FETE), adresat fetițelor cu vârsta între 9 și 18 ani, în special celor aflate în perioadă de pubertate. Ghidul cuprinde aspecte de educație nutrițională, rația alimentară echilibrată și sănătoasă pentru vârsta respectivă. Într-o formă ușor asimilabilă sunt prezentate noțiunile de bază privind compoziția chimică a produselor alimentare, problemele corelate cu alimentația nesănătoasă, precum și recomandările privind nutriția și regimurile de viață sănătoase. O atenție deosebită este acordată influenței modului de viață, și anume somnului și activității fizice asupra regimului de alimentație și stării de sănătate.

Cel de-al doilea este un GHID NUTRIȚIONAL PENTRU ADOLESCENȚI (BĂIEȚI), care cuprinde informații utile și relevante despre alimentația băieților în pubertate, noțiunile de bază a unei alimentații sănătoase și echilibrate. Sunt prezentate recomandări privind alegerea corectă a alimentelor, calitatea acestora precum și cantitățile necesare pentru un echilibru energetic și nutritiv.

Seria respectivă cuprinde și ghidul ALIMENTAȚIA ȘI SINDROMUL PREMENSTRUAL – un suport practic, adresat fetelor și femeilor de vârstă reproductivă. Te va ajuta să conștientizezi mai bine modificările fizice și emoționale prin care treci pe durata ciclului menstrual, să înțelegi care este impactul nutriției asupra sindromului premenstrual și să optezi pentru o alimentație corectă și sănătoasă. Astfel, vei preveni sau diminua, în mod firesc, neplăcerile și disconfortul cu care te confrunți în fiecare lună și te vei simți mai activă și mai vitală.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău