Utilizarea de către Rusia a armei nucleare ar fi ''un act de ostilitate împotriva umanității'' (premierul nipon)

  • 22 Octombrie 2022 12:33
Utilizarea de către Rusia a armei nucleare ar fi ''un act de ostilitate împotriva umanității'' (premierul nipon)

Utilizarea de către Rusia a armei nucleare ar fi "un act de ostilitate împotriva umanității", a avertizat premierul japonez Fumio Kishida, aflat sâmbătă în vizită în Australia, relatează AFP.

Intimidarea rusească privind "utilizarea armei nucleare este o amenințare gravă pentru pacea și securitatea comunității internaționale și este absolut inacceptabilă", a declarat liderul singurei țări lovite vreodată de bomba atomică, transmite Agerpres.

În mai 2023, Fumio Kishida ar urma să-i primească pe liderii statelor G7 la Hiroshima, lovită de o bombă nucleară americană pe 6 august 1945 care a provocat moartea a 140.000 de persoane. Orașul nipon Nagasaki a fost de asemenea lovit, trei zile mai târziu.

Din punctul de vedere al premierului japonez, această perioadă de 77 de ani fără utilizarea armei nucleare "nu trebuie să se termine niciodată".

"Dacă arma nucleară ar fi utilizată într-o zi, asta ar constitui un act de ostilitate împotriva umanității (...) comunitatea internațională nu va autoriza un astfel de act", a spus el, descriind atitudinea amenințătoare a președintelui rus Vladimir Putin drept "profund deranjantă".

De la invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie, președintele rus Vladimir Putin a menționat în mai multe rânduri, foarte puțin voalat, dorința sa de a recurge la arme nucleare tactice

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău