USS Fort McHenry, nava americană care îi incomodează pe ruși, în portul Constanța. Cât va sta și ce face acolo

  • 07 Ianuarie 2019 20:36
USS Fort McHenry, nava americană care îi incomodează pe ruși, în portul Constanța. Cât va sta și ce face acolo

Nava americană de desant „USS Fort McHenry”, care a sosit, luni, în portul Constanța, și ale cărei activități sunt monitorizate de flota rusă a Mării Negre, va staționa timp de trei zile la Terminalul „Pasagere”, iar după plecare va avea activități de instruire comune cu Fregata „Regele Ferdinand”.

Forțele Navale Române au transmis, luni, că nava americană de desant „USS Fort McHenry” va staționa timp de trei zile la Terminalul „Pasagere”, iar pe timpul escalei, conducerea Comandamentului Flotei va primi vizita reprezentanților navei SUA.

În plus, un detașament de militari de la Regimentul 307 Infanterie Marină va desfășura o vizită de documentare la bordul navei americane, potrivit sursei citate.

„După plecarea din port, joi, 10 ianuarie, nava de desant „USS Fort McHenry” și Fregata „Regele Ferdinand” vor executa o serie de activități de instruire comune, în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre”, se mai arată în comunicatul transmis de Forțele Navale Române.

Flota rusă a Mării Negre urmărește activitățile navei militare americane USS Fort McHenry, care se află în portul Constanța, a anunțat luni după-amiază Ministerul rus al Apărării.

"Nava americană se află în Marea Neagră de duminică seară de la ora 21.00. Luni la ora 9.30 (8.30, ora României), nava USS Fort McHenry a intrat în portul român Constanța", a comunicat luni seară Ministerul rus al Apărării, citat de ediția italiană a agenției de presă Sputnik și de Agenzia Nova.

Vasul de patrulare Pytlivij, aparținând Flotei militare ruse a Mării Negre, urmărește manevrele navei americane pentru desant marin USS Fort McHenry, precizează Moscova. "Vasul de patrulare Pytlivij efectuează activități complexe de monitorizare pentru a ține sub control manevrele navei USS Fort McHenry", precizează Ministerul rus al Apărării.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău