Usatîi susține că mai multe companii vând gaz agenților economici, la un tarif de două ori mai mic. Premierul menționează că „Guvernul monitorizează această situație și va interveni”

  • 29 Mai 2023 13:46
Usatîi susține că mai multe companii vând gaz agenților economici, la un tarif de două ori mai mic. Premierul menționează că „Guvernul monitorizează această situație și va interveni”

Președintele Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi a declarat într-o conferință de presă că mai multe companii din R. Moldova vând gaz natural agenților economici cu un tarif mai mic, cuprins între 11 și 14 lei. În replică la declarațiile lui Renato Usatîi, premierul Dorim Recean a scris pe pagina sa de Facebook că Guvernul monitorizează această situație și va interveni, transmite Radio Chișinău.

Nu o să vă dau lista la toate companiile, mă opresc la cele 5, care sunt foarte active. Prima este o companie privată - National Parc Energy, a doua companie - SD Energy, a treia - Natural Gaz DS, a parta - Rotalin Gaz și a cincea -Trans Auto Gaz. Ultima companie este una de stat, controlată de MoldovaGaz, nu doar controlată, MoldovaGaz este fondatorul la această companii. Toate acestea livrează mai multor agenți economici astăzi, gaze naturale, la prețul între 11 și 14 lei”, a spus Usatîi.

La rândul său, Dorin Recean susține că: „Prețul actual la gazele naturale e dictat de necesitatea de a compensa devierile de preț și nu este echitabil ca această diferență de preț să fie acoperită doar de unele întreprinderi și de consumatorii casnici. O decizie în acest sens va fi luată miercuri de Comisia pentru Situații Excepționale”, a scris Recean pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, Recean menționează că Guvernul caută furnizori alternativi și posibilități pentru a reduce costul la gazele naturale.

Amintim că tariful actual la gaz este de 29 de lei și 27 de bani pentru un metru cub.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău