USAID va oferi granturi pentru înlesnirea exportului de fructe și struguri de masă

  • 07 Februarie 2020 12:06
USAID va oferi granturi pentru înlesnirea exportului de fructe și struguri de masă

Proiectul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Agricultura Performantă în Moldova (APM) a lansat un apel de cereri de grant pentru implementarea planurilor de marketing la export al fructelor și strugurilor de masă. Data limită de depunere a dosarelor pentru finanțare este 16 martie, transmite MOLDPRES.

Activitățile finanțate vor facilita conformarea cu cerințele specifice ale importatorilor clar identificați din piața Uniunii Europene sau alte piețe netradiționale pentru sectorul horticol al Republicii Moldova și vor contribui la creșterea exporturilor de fructe și struguri de masă spre aceste piețe.

Proiectul USAID/APM anticipează acordarea granturilor în valoarea total de 2,7 milioane de lei, iar beneficiarii selectați vor primi sume individuale între 600-900 mii de lei. Pentru a demonstra angajamentul față de finanțare, solicitantul trebuie să contribuie cu minim 50% din suma totală a activități de grant.

Activitățile de grant includ, dar nu se limitează la: investiții în alinierea produsului la cerințele cumpărătorului; activități de elaborare și implementare a instrumentelor de marketing; investiții în resurse umane etc.

Pentru persoanele interesate de apelul de granturi, pe data de 14 februarie, va fi organizat un atelier informativ privind procedura de aplicare.

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova își propune în perioada 2016-2021 să contribuie la dezvoltarea sectorului agricol pentru a impulsiona creșterea economică și schimbările în localitățile rurale, sporind bunăstarea locuitorilor țării noastre. Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul APM, împreună cu antreprenorii agricoli, Asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigare și alți parteneri, contribuie la majorarea profitabilității fiecărui hectar de teren agricol, creșterea calității și productivității produselor cultivate, sporirea vânzărilor pe piața locală și internațională și încurajarea parteneriatelor în sectorul agricol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău