Ursula von der Leyen: Vreau o Europă pentru tineri. Democrația noastră are nevoie de implicarea dumneavoastră

  • 20 Decembrie 2021 10:26
Ursula von der Leyen: Vreau o Europă pentru tineri. Democrația noastră are nevoie de implicarea dumneavoastră

La deschiderea anului universitar al Universității Catolice, președinta Comisiei Europene i-a asigurat pe tinerii universitari că se va folosit de toate instrumentele necesare pentru a apăra democrația, valorile UE, dar mai ales să contureze o Europă a tinerilor pentru că viitorul le aparține, scrie caleaeuropeana.ro.

„Astăzi, democrația se confruntă cu noi provocări. Consider că misiunea noastră este atât de a proteja, cât și de a extinde democrația noastră. Vreau ca Europa să protejeze oamenii de conținutul ilegal online și de dezinformare, făcând platformele de socializare mai responsabile pentru conținutul pe care îl găzduiesc. Vreau ca Europa să protejeze oamenii de discursul și infracțiunile motivate de ură. Și vreau ca Europa să ne protejeze democrația de orice fel de regres și să protejeze statul de drept în toate colțurile Uniunii noastre. Dar aceasta este doar o parte din munca noastră. Vreau, de asemenea, ca Europa să se implice mai mult cu dumneavoastră și să asculte ceea ce aveți de spus. Ceea ce cereți de la Europa. Și care este visul dumneavoastră despre Europa”, a transmis șefa Executivului European în discursul său. 

Președinta Ursula von der Leyen a explicat de ce a alea ca anul viitor să fie dedicat tinerilor: „Din acest motiv, am propus ca anul 2022 să fie Anul european al tineretului. Vrem ca voi să vă faceți auzită vocea. Vom deschide noi spații pentru a discuta cu voi despre politicile europene, în care să ne spuneți ce aspirații aveți pentru Europa. Și vom încuraja fiecare stat membru să facă același lucru. Democrația noastră are nevoie de implicarea dumneavoastră. Așadar, vorbiți, iar Europa vă va asculta. Vreau o Europă pentru tineri. Și vreau o Europă a tinerilor.”

„Luna trecută, Papa Francisc a trimis un mesaj puternic tinerilor ca voi. El a vorbit despre aceste vremuri pandemice și despre cum să trecem peste ele. Papa a spus: Ori de câte ori un tânăr cade, cade întreaga umanitate. Totuși, atunci când un tânăr se ridică din nou, întreaga lume se ridică și ea. Dragi tineri, ce mare potențial aveți în mâinile voastre! Ce mare putere aveți în inimile voastre! Dacă lumea noastră trebuie să se ridice, are nevoie de puterea voastră, de entuziasmul vostru, de pasiunea voastră. Acest lucru este valabil cu atât mai mult, pentru Uniunea noastră. Dacă voi vă ridicați, Europa se va ridica. Pentru că Europa vă aparține. Europa – asta sunteți voi!”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău