Ursula von der Leyen: Țările UE au comandat 180 milioane de doze de vaccin adaptat variantei Omicron, de la Pfizer

  • 17 Decembrie 2021 14:39
Ursula von der Leyen: Țările UE au comandat 180 milioane de doze de vaccin adaptat variantei Omicron, de la Pfizer

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat vineri că țările UE au comandat o tranșă de 180 milioane de doze de vaccin adaptat variantei Omicron, în al treilea contract încheiat cu companiile Pfizer - BioNTech.

Oficialul european a transmis într-o postare pe Twitter că producătorii s-au angajat să dezvolte aceste vaccinuri adaptate în 100 de zile, dacă există o astfel de cerere, scrie DIGI24.

"Contractele noastre prevăd că toate companiile vor dezvolta vaccinuri adaptate, dacă sunt solicitate, în termen de 100 de zile. Statele membre au convenit să comande o primă tranșă de peste 180 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri adaptate, în cadrul celui de-al treilea contract pe care îl avem cu BioNTech-Pfizer", a declarat Ursula von der Leyen într-o conferință de presă, la finalul summitului cu liderii UE.

Von der Leyen a reafirmat că singura cale pentru a ieși din pandemie este vaccinarea anti-Covid.

"Vaccinarea în masă este singura cale de ieșire din pandemie. Comisia Europeană a oferit statelor membre milioanele de doze necesare. Continuăm să încurajăm țările din blocul comunitar să comande cantitățile necesare", a mai spus președinta Comisiei Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău