Ursula von der Leyen și guvernul german susțin sancționarea Belarusului

  • 14 August 2020 14:14
Ursula von der Leyen și guvernul german susțin sancționarea Belarusului

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a indicat vineri că susține impunerea de sancțiuni împotriva responsabililor din Belarus 'care au încălcat valorile democratice sau comis abuzuri împotriva drepturilor omului', informează dpa, preluat Agerpres.

'Sunt încrezătoare că discuția de astăzi a miniștrilor de externe din UE va demonstra sprijinul nostru puternic față de drepturile poporului din Belarus la libertăți și democrație', a transmis pe Twitter șefa executivului european.

Cei 27 de miniștri de externe din UE se vor reuni vineri după-amiază la Bruxelles pentru a lua în discuție posibilitatea impunerii de noi sancțiuni Belarusului.

Acesta se află sub un embargou privind vânzările de arme și de material ce ar putea fi utilizat în scop represiv, iar patru responsabili belaruși au conturile blocate și interdicție de intrare în UE.

Dacă șefii de diplomații vor ajunge la un acord politic privind aplicarea de sancțiuni suplimentare, decizia va trebui adoptată oficial la o dată ulterioară.

Și guvernul german s-a declarat vineri favorabil sancțiunilor în urma reprimării brutale a manifestațiilor împotriva realegerii controversate a președintelui belarus Aleksandr Lukașenko.

'Din punctul de vedere al guvernului, va trebui să fie vorba și despre sancțiuni', a afirmat purtătorul de cuvânt, citat de AFP. subliniind că reuniunea constituie 'un pas important pentru formularea unui răspuns european comun la evenimentele din Belarus'. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău