Ursula von der Leyen: NATO și UE sunt complementare, nu rivale

  • 27 Noiembrie 2019 19:30
Ursula von der Leyen: NATO și UE sunt complementare, nu rivale

NATO, ținta criticilor din partea președintelui francez Emmanuel Macron, și Uniunea Europeană sunt complementare, și nu rivale, a declarat miercuri noua președintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează AFP, preluat de Agerpres.

În materie de apărare europeană, "UE și NATO sunt complementare, nu sunt rivale", a declarat fostul ministru german al apărării în cadrul unei conferințe de presă, la puțin timp după ce a obținut învestitura în Parlamentul European de la Strasbourg.

"NATO este cu siguranță cea mai puternică alianță militară din lume, și Uniunea Europeană nu va fi niciodată o alianță militară, este complet diferită", a adăugat ea.

Creată în urmă cu 70 de ani în plin conflict Est-Vest, Alianța Nord-Atlantică a fost ținta criticilor lui Emmanuel Macron, care a afirmat că organizația este "în moarte cerebrală". Fapt contestat miercuri de cancelarul german Angela Merkel, ceea ce anunță un summit tensionat al NATO peste o săptămână la Londra.

"Europa nu se poate apăra singură pentru moment, depindem de Alianța transatlantică. Este important ca noi să muncim pentru această alianță și să ne asumăm mai multe responsabilități", a spus Angela Merkel, în timp ce Franța pledează pentru dezvoltarea apărării europene.

La rândul său, Ursula von der Leyen a afirmat că, pentru a dezvolta o apărare europeană, UE are la dispoziție "o enormă cutie cu unelte", referindu-se la diferitele mecanisme de investiții.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău