Ursula von der Leyen a felicitat și mulțumit României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova în lupta pentru combatarea pandemiei

  • 19 Februarie 2021 14:10
Ursula von der Leyen a felicitat și mulțumit României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova în lupta pentru combatarea pandemiei

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a mulțumit, României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova în lupta pentru combaterea pandemiei de coronavirus, cu un mesaj în limba română, pe Twitter.

„Mulțumesc România pentru trimiterea a aproape 2 milioane de obiecte de echipament medical - precum măști și mănuși - în Republica Moldova, prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Un gest frumos de solidaritate europeană”, a scris șefa Comisiei Europene, pe Twitter.

Și Comisarul European pentru Gestionarea Crizelor, Janez Lenarčič, s-a arătat recunoscător României pentru asistența oferită Republicii Moldova, sub formă de echipamente medicale.

Potrivit unui comunicat al UE, Lenarčič, a declarat că pandemia nu are granițe, acesta fiind motivul pentru care Uniunea Europeană și statele ei membre se angajează să-și ajute vecinii în lupta împotriva pandemiei.

Amintim, în urma solicitării Republicii Moldova, România a oferit diverse articole de echipamente de protecție personală, pentru a asista țara în lupta sa împotriva pandemiei de coronavirus.

UE coordonează și cofinanțează costurile de transport ale acestor livrări, prin intermediul Mecanismului de Protecție Civilă al UE.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău