Ursula von der Leyen la Davos: Europa s-a unit atunci când a contat cel mai mult

  • 17 Ianuarie 2023 14:14
Ursula von der Leyen la Davos: Europa s-a unit atunci când a contat cel mai mult

„Europa s-a unit atunci când a contat cel mai mult”, a spus președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen într-o alocuție specială la Forumul Economic Mondial de la Davos, transmite Radio Chișinău.

În discursul susținut în deschiderea reuniunii, oficialul european a lăudat poporul ucrainean pentru „curajul moral și fizic” pe fondul invaziei în curs de desfășurare a Ucrainei de către Federația Rusă.

„Ucraina a emoționat lumea și a inspirat întreaga Europă” a menționat președinta Comisiei Europene, potrivit Euronews.

Șefa executivului european a reiterat, de asemenea, anunțul din 16 ianuarie, conform căruia Comisia Europeană va oferi sprijin financiar de 3 miliarde de Euro Ucrainei, dintr-un pachet de sprijin de 18 miliarde de euro pentru anul 2023. Această sumă va ajuta la sprijinirea spitalelor și școlilor și la plata salariilor și pensiilor.

Până vineri, 20 ianuarie, liderii internaționali și membrii societății civile vor discuta la Davos despre principalele provocări ale lumii la reuniunea cu genericul „Cooperare într-o lume fragmentată”.

Printre cei prezenți se număra, prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, actorul britanic Idris Elba și premierul finlandez, Sanna Marin, alături de peste 50 de șefi de stat și de guverne din întreaga lume.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău