Ursula von der Leyen, dezamăgită de rezultatele COP26

  • 15 Noiembrie 2021 18:43
Ursula von der Leyen, dezamăgită de rezultatele COP26

Țintele convenite la conferința ONU privind schimbările climatice COP26 sunt ''sub așteptări'', a declarat luni la o conferință pe teme economice în Germania președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite agenția DPA, citată de Agerpres.

În opinia șefei Comisiei Europene, acordurile convenite la această conferință reprezintă ''doar un pas intermediar pentru a menține comunitatea globală angajată față de ținta de 1,5 grade Celsius'', adică obiectivul limitării încălzirii globale la maxim 1,5 grade Celsius față de era preindustrială stabilit în Acordul de la Paris din 2015.

Una dintre ''dezamăgirile'' Ursulei von der Leyen după COP26 este ''diluarea'' rezolvării problemei cărbunelui, acordul convenit la finalul conferinței desfășurate la Glasgow prevăzând doar diminuarea energiei obținute din cărbune, în locul eliminării combustibililor fosili.

''Angajamentele, țintele și pașii' asupra cărora s-a convenit la conferință au mai puțină claritate, a criticat pe ansamblu Ursula von der Leyen. Ea a deplâns și sprijinul financiar insuficient din partea țărilor industrializate pentru țările sărace.

Conferința de la Glasgow s-a încheiat în weekend după două săptămâni de discuții care nu au condus la un angajament privind renunțarea la folosirea cărbunelui, în urma presiunilor din partea Chinei și a Indiei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău