Ursula von der Leyen, despre otrăvirea lui Navalnîi: „Un act laș și demn de dispreț”

  • 03 Septembrie 2020 10:06
Ursula von der Leyen, despre otrăvirea lui Navalnîi: „Un act laș și demn de dispreț”

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, otrăvit potrivit Berlinului cu un agent neurotoxic de tipul noviciok, a fost victima unui „act laș și demn de dispreț”, a spus miercuri președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează dpa, citată de Agerpres.

„Este vorba despre un act laș și demn de dispreț, încă o dată”, a postat pe Twitter Ursula von der Leyen, referindu-se la utilizarea acestui agent de concepție sovietică împotriva fostului spion Serghei Skripal în 2018, pe teritoriul Marii Britanii.

„Autorii trebuie să fie aduși în justiție”, a adăugat ea.

Liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent chimic neurotoxic din grupa noviciok, a anunțat miercuri guvernul german.

Aleksei Navalnîi este tratat în prezent într-un spital din Berlin, după ce luna trecută și-a pierdut cunoștința în timp ce era la bordul unui avion ce decolase din orașul siberian Tomsk. Înainte de îmbarcare, opozantul rus băuse un ceai la o cafenea de pe aeroport.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Siebert, afirmă că este „uluit” de faptul că Aleksei Navalnîi a fost victima unui atac cu neurotoxină, în Rusia. „Guvernul federal condamnă acest atac în cei mai fermi termeni posibili”, mai spune Siebert. „Sperăm într-o însănătoșire completă a lui Aleksei Navalnîi”, adaugă oficialul german.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău