Ursula von der Leyen: Dacă libertatea are un nume, se cheamă Ucraina. Steagul ucrainean este astăzi steagul libertății

  • 23 Martie 2022 19:45
Ursula von der Leyen: Dacă libertatea are un nume, se cheamă Ucraina. Steagul ucrainean este astăzi steagul libertății

Președinta Comisiei Europene a salutat încă o dată curajul cetățenilor ucraineni care se opun războiului lui Putin, luptând deja de o lună de zile împotriva trupelor rusești care le-au distrus orașele și le-au destrămat familiile.

„Dacă libertatea are un nume, numele său este Ucraina, iar steagul ucrainean este astăzi steagul libertății”, a precizat Ursula von der Leyen într-un discurs emoționant susținut în plenul Parlamentului European în timpul celei de-a doua sesiuni plenare din această lună, scrie CaleaEuropeana.ro.

„În fiecare zi, mii de ucraineni continuă să iasă pe străzi pentru a protesta împotriva invaziei și își flutură steagurile albastre și galbene în fața soldaților ocupanți. Și nu s-au oprit nici măcar după ce soldații ruși i-au bătut și i-au închis pe unii dintre ei. Toate eforturile noastre sunt menite să facă din acest război un eșec strategic pentru Putin și de aceea statele membre au convenit să aloce 1 miliard de euro pentru asistență de securitate pentru bravii luptători ucraineni”, a mai puncat Ursula von der Leyen. 

De asemenea, președinta Executivului European a menționat în discursul său că Vladimir Putin a devenit cel mai mare dușman al poporului rus: „Sute de companii globale părăsesc Rusia pentru că nu vor să alimenteze războiul ales de Putin. El a devenit cel mai mare dușman și al poporului rus”, a mai adăugat aceasta în discursul său.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău