Ursula von der Leyen: Alianța de centru-dreapta va acționa ca „un bastion împotriva extremelor" în Parlamentul European

  • 10 Iunie 14:00
Ursula von der Leyen: Alianța de centru-dreapta va acționa ca „un bastion împotriva extremelor

Președinta Comisiei Europene a declarat că alianța sa de centru-dreapta va acționa ca „un bastion împotriva extremelor" în Parlamentul European, după ce a fost înregistrată o creștere a sprijinului popular pentru partidele naționaliste, la alegerile europarlamentare, scrie Radio România Actualități.

Ursula von der Leyen a declarat că votul - în urma căruia grupul său de centru-dreapta, Partidul Popular European, rămâne cea mai mare forță politică din Parlamentul European, de 720 de locuri - demonstrează că „centrul rezistă”.

Extrema dreaptă a avut rezultate bune în majoritatea statelor unde s-au desfășurat alegeri europarlamentare, însă centrul a păstrat majoritatea fotoliilor în PE. Așadar, pentru a influența politica Uniunii Europene, partidele naționaliste de dreapta ar trebui să se unească, pentru a avea o putere mai mare, lucru ce s-ar putea dovedi dificil, după cum transmit corespondenții BBC.

În linii mari, formațiunile de dreapta sunt de acord asupra unei reglementări mai stricte a imigrației și a unor reguli mai lejere în privința mediului, însă sunt profund divizate în numeroase alte privințe, precum sprijinul pentru Ucraina și posibilitatea de reformă a UE din interior. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău