Ursula von der Leyen: „Trebuie să menținem creșterea presiunii pe Rusia și să sprijinim în continuare Ucraina”

  • 14 Ianuarie 2023 10:49
Ursula von der Leyen: „Trebuie să menținem creșterea presiunii pe Rusia și să sprijinim în continuare Ucraina”

Uniunea Europeană trebuie să sporească în continuare presiunea asupra Rusiei și să sprijine Ucraina, a declarat vineri președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează Agerpres.

„Trebuie să menținem creșterea presiunii pe Rusia și vom continua, evident, sprijinul nostru nezdruncinat pentru Ucraina'', a spus șefa executivului comunitar într-o conferință de presă comună cu premierul suedez Ulf Kristersson la Kiruna, în nordul Suediei.

Aflată în țara care a preluat la 1 ianuarie președinția semestrială a Consiliului UE, Ursula von der Leyen a spus că, de la începerea războiului din Ucraina, Rusia a tăiat 80% din livrările de gaz către Uniunea Europeană, însă blocul comunitar a compensat prin diversificarea surselor de energie.

''A fost depusă o muncă dificilă. Prețul gazului este acum mai mic decât înainte de invazia Rusiei'', a spus Von der Leyen.

Rusia a lansat în 24 februarie anul trecut o agresiune neprovocată și nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susține că desfășoară o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine și de protejare a populației rusofone din Ucraina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău