Urmele lucrătoare ale poetului Vasile Romanciuc

  • 13 Aprilie 2012 12:03
Urmele lucrătoare ale poetului Vasile Romanciuc

În mod firesc Căile Cărții duc lume cărturară spre lume întrebătoare de mai multă carte.

În mod firesc Căile Cărții duc lume cărturară spre lume întrebătoare de mai multă carte. Între activitățile mai eficiente, mai emotive, mai spectaculoase ale bibliotecilor publice întâlnirea scriitorilor îndrăgiți cu cititorii cărților acestora au un magnetism aparte.

Apelăm mai frecvent la aceste tensiuni suplimentare din jurul cărții, gândindu-ne la cititorii mai tineri, care trebuiesc câștigați de bibliotecă, de cartea bună, de școală. Alături de bibliotecar, învățător umărul scriitorului vine bine sub crucea noastră comună. O singură precizare: scriitorul bun, îndrăgit de cititor, așteptat de cititor – nu un oarecare scriitor.

Căile Cărții s-a luat pe urmele poetului Vasile Romanciuc, care a ajuns la Biblioteca „Alexandru Donici” din Orhei, unde-l așteptau copii, bibliotecari și învățători din tot raionul. Autorul emisiunii, poetul Iulian Filip, întâmplător prietenul lui Vasile Romanciuc, l-a însoțit pe prieten, iar proaspătul membru al Uniunii Scriitorilor dinh Moldova Boris Vasiliev, aflând de venirea poeților la Orhei, li s-a alăturat scriitorilor – cu mesajele sale distincte.

Se pare că emisiunea e mai altfel decât altele, iar cărțile bune au fost citite mai deosebit. Auziți-l pe Vasile Romanciuc și pe cei din raza lui luminoasă!

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău