Urmează să fie instituită o Comisie Națională privind Schimbările Climatice

  • 11 Aprilie 12:50
Urmează să fie instituită o Comisie Națională privind Schimbările Climatice

Parlamentul a adoptat măsuri de reducere a emisiilor gazelor cu efect de seră. Totodată, la nivel de Guvern va fi instituită Comisia Națională privind Schimbările Climatice, în calitate de organ interinstituțional, cu statut de coordonare și aprobare a politicilor în domeniul schimbărilor climatice, transmite IPN.

Comisia Națională privind Schimbările Climatice va fi responsabilă de proiectele de investiții capitale publice în contextul atenuării și adaptării la schimbările climatice, dar și de managementul riscurilor de dezastre, relatează IPN.

Documentul a fost elaborat de Ministerul Mediului și are drept scop reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) în vederea protecției sănătății umane, stabilizarea concentrațiilor de GES în atmosferă, consolidarea rezilienței și reducerea vulnerabilității societății la schimbările climatice. De asemenea, proiectul prevede armonizarea legislației naționale cu cea a Uniunii Europene, transpunând, în totalitate sau parțial, mai multe regulamente europene în acest domeniu.

Alte prevederi ale proiectului se referă la monitorizarea, raportarea și verificarea (MRV) emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, se introduce sistemul MRV pentru emisiile de gaze în domeniul aviației, precum și monitorizarea, raportarea și verificarea emisiilor de gaze cu efect de seră la instalațiile staționare și activitățile din domeniul aviației și transportului maritim.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău