Următoarea minivacanță se anunță cu vreme caldă și însorită

  • 06 Mai 2022 19:40
Următoarea minivacanță se anunță cu vreme caldă și însorită

Următoarele zile de odihnă se anunță cu vreme caldă, însorită și doar pe alocuri se așteaptă ploi de scurtă durată, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, sâmbătă și duminică, 7-8 mai, valorile termice, pe întreg teritoriul țării, se vor încadra între 17-22 grade Celsius, ziua, și între 3-10 grade, noaptea. Ploi sunt posibile duminică, în regiunea de nord, precizează sursa citată.

Luni, 9 mai, de Ziua Europei și a Victoriei, când este zi liberă pentru bugetari, se așteaptă să fie și mai cald, termometrele indicând maxime de 22 grade. Însă, conform SHS, ieșirea în aer liber ar putea fi problematică, deoarece cerul însorit ar putea periodic să fie înlocuit de ploi fără intensitate. Precipitații sunt anunțate pentru toate zonele țării.

De săptămâna viitoare vom începe treptat să ne amintim de vară și arșiță. Asta pentru că spre sfârșitul perioadei de referință se așteaptă până la 30 de grade de căldură.

Astăzi este marcată ziua Sfântului Gheorghe, ocrotitorul agriculturii și crescătorilor de animale. Se consideră că după Sfântul Gheorghe primăvara intră în drepturi, natura se schimbă, iar lucrările în câmp devin tot mai intense și productive.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău