Urmărit în Moldova, patron în Marea Britanie. Fugarul Cavcaliuc și-a deschis firmă la Londra (Anticoruptie.md)

  • 03 Septembrie 2021 13:13
Urmărit în Moldova, patron în Marea Britanie. Fugarul Cavcaliuc și-a deschis firmă la Londra (Anticoruptie.md)

Fostul șef adjunct al IGP și lider al partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, și-a deschis pe 1 septembrie o firmă la Londra, acolo unde a fugit înaintea alegerilor din 11 iulie și de unde nu dorește să răspundă în fața legii pe dosarele pornite de procurori pe numele său, scrie anticoruptie.md.

Conform sursei citate, firma lui Cavcaliuc se numește „Success for you LIMITED”, iar el a fost instalat în funcția de director în aceeași zi în care a deschis-o.

Zilele trecute, Biroul Interpol din Moldova a confirmat că Gheroghe Cavcaliuc este dat în urmărire generală, după ce a refuzat repetat să se prezinte în fața procurorilor în urma citării sale într-un dosar de instigare la violență.

Cavcaliuc este cercetat penal într-un dosar de huliganism. El și-a îndemnat adepții partidului său, Partidul Acasă Construim Europa (PACE), să îi arunce în față „verde de Paris” unui politician local, după ce acesta se vaccinase fără programare prealabilă împotriva COVID-19. Încadrarea lui Cavcaliuc este de „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
32,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:1,03 m/s
Wed
28
Thu
22
Fri
24
Sat
25
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău