Urlete și țipete în Biroul Oval între consilierii lui Donald Trump. Președintelui i s-a propus instituirea legii marțiale

  • 20 Decembrie 2020 16:59
Urlete și țipete în Biroul Oval între consilierii lui Donald Trump. Președintelui i s-a propus instituirea legii marțiale

Biroul Oval de la Casa Albă a fost vineri scena unei ședințe extrem de tensionate în care consilierii și apropiații lui Donald Trump au țipat și urlat unii la alții, după ce președintelui încă în exercițiu al SUA i s-a sugerat, la un moment dat, să instituie legea marțială și să pună armata să reia, pur și simplu, procesul electoral, informează New York Times, potrivit Digi24.ro.

La ședința convocată de către Donald Trump au participat controversata avocată Sidney Powell și clientul acesteia Michael Flynn, fost consilier pe probleme de securitate la Casa Albă, suspectat de simpatii proruse și recent grațiat de Trump.

Întrunirea s-a transformat într-un concurs de țipete, după ce consilierii lui Donald Trump au respins propunerile scandaloase venite din partea lui Powell și Flynn de a da peste cap rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA, în încercarea de a-l reconfirma pe Trump președinte.

La un moment dat, Donald Trump l-a întrebat pe Michael Flynn în legătură cu posibilitatea instituirii legii marțiale și utilizarea armatei pentru a „reface” alegerile - idei pe care Flynn le prezentase într-o emisiune la televiziunea de știri Newsmax.

O altă idee venită din partea lui Powell și Flynn a fost emiterea, de către Trump, a unui ordin care să permită autorităților guvernamentale să inspecteze mașinile de vot de la alegeri.

Una dintre teoriile conspiraționiste susținute de Powell este că a existat un complot al guvernului din Venezuela prin care mașinile de vot folosite la alegeri au fost măsluite. Trump a analizat inclusiv posibilitatea ca Sidney Powell să fie numită consiler special care să investigheze acuzațiile de fraudă electorală.

Ședința de la Casa Albă s-a transformat într-o ceartă foarte „urâtă”

Toate aceste propuneri au fost ferm respinse de consilierii prezidențiali prezenți la întrunire, care au arătat că toate acuzațiile de fraudă nu au putut fi dovedite în instanță. Cei mai vehemenți au fost consilierul Pat A. Cipollone și șeful stafului de la Casa Albă, Mark Meadows.

Conform CNN, ședința a degenerat și s-a transformat într-o ceartă „urâtă”.

„A fost o dezbatere foarte aprinsă, nimeni nu voia să renunțe la punctul său de vedere și erau foarte înverșunați”, conform surselor citate de CNN.

Cipollone a spus că Trump nu are nicio autoritate constituțională să ia oricare dintre măsurile propuse, conform unor surse care au participat la întâlnire.

Sidney Powell i-a acuzat pe cei din echipa lui Trump că sunt niște „lași”, au declarat surse citate de New York Times.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău