Uraganul Willa urcă la categoria 5 în apropiere de țărmul Mexicului

  • 22 Octombrie 2018 20:03
Uraganul Willa urcă la categoria 5 în apropiere de țărmul Mexicului

Uraganul Willa, care se îndreaptă spre nord-vestul Mexicului din largul oceanului Pacific, a crescut luni în intensitate ajungând la categoria 5, cea mai înaltă treaptă pe scara Saffir-Simpson, potrivit Centrului național pentru uragane (NHC) citat de AFP.

'Vânturile cele mai violente au atins aproape 260 km/h cu rafale semnificative. Willa a devenit un uragan de categoria 5, extrem de puternic', a anunțat NHC în ultimul său buletin.

Potrivit NHC, uraganul ar trebui să atingă țărmul mexican la sfârșitul zilei de marți. 

Uraganul ar urma să provoace marți rafale puternice de vânt, valuri înalte și ploi torențiale, cu ''potențial mortal'' în unele zone din sud-vestul țării și în regiunile central-vestice, conform prognozelor NHC.

O suprafață întinsă din Mexic, situată între Playa Perula (vest) și Bahia Tepehuayas (nord-vest), a fost plasată de autoritățile guvernamentale sub stare de supraveghere, potrivit Comisiei naționale a apelor (Conagua).

Centrul pentru uragane cu sediul în Miami estimează că Willa va provoca ploi însemnate cantitativ - între 12,5 centimetri și 38,1 centimetri - în statele Jalisco, Nayarit și Sinaloa.

sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău