Uraganul Maria, care amenință Caraibele, a urcat la categoria 2 și va crește în intensitate în următoarele ore

  • 18 Septembrie 2017 17:23
Uraganul Maria, care amenință Caraibele, a urcat la categoria 2 și va crește în intensitate în următoarele ore

Uraganul Maria a urcat la categoria 2 din 5 pe scara Saffir-Simpson iar forța lui se va intensifica în următoarele ore prin trecerea sa prin zona Caraibe devenind un uragan periculos, potrivit Centrului Național pentru Uragane din SUA (CNH) citat de EFE.

Luni la ora 12:00 GMT uraganul se afla aproape de 14,6 latitudine nord și 59,7 longitudine vest, în marea Caraibelor, precizează Agerpres.

Maria se deplasează spre vest nord-vest cu 19 km/h și se așteaptă să-și mențină direcția până marți seară. Ochiul uraganului se va deplasa spre Insulele Sotavento luni noapte iar apoi se va îndrepta spre nord-estul mării Caraibelor.

Guvernatorul din Puerto Rico, Ricardo Rossello, a declarat luni stare de urgență înainte de venirea uraganului Maria în insulă, avertizând că poate fi "mai devastator decât Irma".

La o conferință de presă, guvernatorul a declarat că Maria ar putea urca la categoria 3 sau 4 la trecerea sa miercuri prin Puerto Rico. "Întreaga insulă va resimți efectele uraganului", a declarat Rossello, care a avertizat că ar putea fi mai destructiv decât uraganele George (septembrie 1998) și Hugo (septembrie 1989). 

Meteo France a emis de asemenea cod roșu de alertă pentru insula Martinica.

"Maria se va afla aproape de insulă la jumătatea zilei", potrivit prefecturii insulare unde activitatea economică a fost "oprită", transporturile în comun "întrerupte", iar adunările mari de persoane "anulate".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău