Uraganul Laura: Bilanțul crește la 31 de morți în Haiti și la 14 victime în Statele Unite

  • 29 August 2020 10:59
Uraganul Laura: Bilanțul crește la 31 de morți în Haiti și la 14 victime în Statele Unite

Cel puțin 14 persoane au murit în statele americane Lousiana și Texas din sudul Statelor Unite în urma uraganului Laura, care a făcut și 31 de victime în Haiti, potrivit celor mai recente bilanțuri oficiale publicate vineri, informează AFP., preluat de Agerpres.

Guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards, a confirmat că cel puțin 10 persoane și-au pierdut viața în acest stat american, jumătate dintre ele din cauza monoxidului de carbon produs de generatoare portabile folosite în interiorul locuințelor în urma întreruperii alimentării cu electricitate.

Alte patru decese au fost provocate de căderi de arbori și un bărbat a murit înecat după naufragiul ambarcațiunii sale în timpul acestui uragan.

Un număr de 464.813 locuințe au rămas fără electricitate în Louisiana în cursul zilei de vineri, potrivit site-ului Poweroutage.us.

În statul Texas, trei din cele patru decese înregistrate au fost cauzate, de asemenea, de intoxicații cu monoxid de carbon. Victimele erau persoane fără adăpost, care s-au refugiat într-o sală de biliard și au adus în interior un generator portabil, potrivit cotidianului Beaumont Enterprise.

Presa locală a raportat încă un deces în estul statului Texas, însă fără să poată să confirme o asociere directă a acestuia cu uraganul Laura. Bărbatul decedat ar fi fost victima căderii unui copac pe rulota sa din Hemphill, potrivit unui post TV asociat rețelei CBS.

Uraganul Laura, care a devastat duminică Haiti, a făcut în acest stat insular cel puțin 31 de victime și a rănit opt persoane. Alți opt oameni sunt dați dispăruți, potrivit unui comunicat publicat vineri de Protecția Civilă din Haiti.

În Republica Dominicană, cu care Haiti împarte insula Quisqueya, patru persoane au fost ucise.

În Cuba, cel puțin 340.000 de persoane au fost evacuate ca măsură de precauție.

După ce a traversat Marea Caraibilor, furtuna Laura a crescut în intensitate când a ajuns în Golful Mexic și a devenit un uragan de categorie 4 pe scala Saffir-Simpson, care conține cinci trepte.

Uraganul Laura a fost apoi retrogradat în categoria furtunilor tropicale joi după-amiază.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău