Uraganul Grace crește în intensitate și lovește coasta Golfului Mexic

  • 20 August 2021 18:36
Uraganul Grace crește în intensitate și lovește coasta Golfului Mexic

Uraganul Grace crește în intensitate pe măsură ce se apropie, vineri, de coasta Golfului Mexic, amenințând statul mexican producător de petrol Veracruz, dar și zona centrală a Mexicului cu vânturi puternice și ploi torențiale, transmite Reuters citat de AGERPRES.

Conform Centrului Național american pentru Uragane (NHC), Grace, un uragan de categoria I, urmează să câștige în putere înainte de a lovi coasta statului mexican Veracruz, în cursul serii de vineri. Apoi urmează să piardă rapid din intensitate, pe măsură ce înaintează spre zona centrală a Mexicului.

În statul Veracruz și în apele sale de coastă se află o serie de instalații petroliere, printre care rafinăria Lazaro Cardenas din Minatitlan (sud), aparținând companiei Petroleos Mexicanos.

„Solicităm populației să fie foarte atentă", a declarat Laura Velazquez, șefa Autorității mexicane pentru protecție civilă.

Furtuna tropicală Grace, care a traversat Marea Caraibilor, a sporit în intensitate miercuri, devenind uragan.

Uraganul Grace, însoțit de viteze ale vântului de până la 130 de kilometri pe oră, a atins joi coastele Mexicului în dreptul întinsei zone de litoral de la Marea Caraibilor, unde se află principalele destinații turistice din această țară, printre care și Cancun.

Grace a adus joi ploi torențiale pe coasta mexicană la Marea Caraibilor, însă nu a provocat daune considerabile în stațiunile turistice în timpul trecerii sale peste Peninsula Yucatan, către Golful Mexic. În imaginile de pe rețelele sociale pot fi văzute indicatoare rutiere rupte și palmieri îndoiți de vânt, iar autoritățile au raportat inundații, pene de curent și copaci doborâți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău