Uraganul Florence, așteptat să ajungă pe coasta de sud-est a SUA, a fost ridicat la categoria a 4-a

  • 10 Septembrie 2018 19:41
Uraganul Florence, așteptat să ajungă pe coasta de sud-est a SUA, a fost ridicat la categoria a 4-a

Centrul Național pentru Uragane (NHC), cu sediu la Miami, a ridicat luni la categoria a 4-a uraganul Florence care urmează să ajungă în această săptămână pe coasta de est a Statelor Unite, în timp ce ciclonul Helene și Isaac continuă să crească în intensitate în apele Oceanului Atlantic, relatează EFE și AFP.

Experții NHC avertizează că uraganul este însoțit de vânturi de până la 195 km/h și vizează statele South și North Carolina precum și Virginia care au fost deja plasate în stare de alertă.

Un bărbat a murit și mai multe persoane au fost rănite în acest sfârșit de săptămână pe plaja din comitatul Volusia, Florida din cauza valurilor mari provocate de uraganul Florence.

Potrivit experților de la NHC, Florence va lovi The Carolinas (coasta de sud-est a SUA) în noaptea de joi spre vineri cu vânturi ce pot depăși 209 km/h.

Între timp cele două cicloane Helene și Isaac își continuă avansul în apele Atlanticului.

Uraganul Helen de categoria 1 este însoțit de vânturi maxime de 140 km/h și se află la 485 kilometri sud-vest de Insulele Capului Verde (Africa).

Un alt ciclon în obiectivul meteorologilor este Isaac, tot de categoria 1, care s-a format sâmbăta trecută în centrul Atlanticului și este însoțit de vânturi de până la 120 km/h.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău