Uraganul Elsa, retrogradat în categoria furtunilor tropicale, se îndreaptă spre coastele statului american Florida

  • 07 Iulie 2021 16:54
Uraganul Elsa, retrogradat în categoria furtunilor tropicale, se îndreaptă spre coastele statului american Florida

Uraganul Elsa, care a scăzut în intensitate și a fost retrogradat în categoria furtunilor tropicale miercuri dimineață, se îndreaptă spre coastele statului american Florida și va atinge uscatul în cursul acestei după-amiezi, au anunțat reprezentanții Centrului Naționale pentru Uragane (National Hurricane Center - NHC) din Statele Unite, informează Reuters, citat de AGERPRES.

Elsa a devenit uragan, primul din acest sezon format în Oceanul Atlantic, marți seară, când se afla la sud-vest de Tampa Bay.

Furtuna tropicală Elsa se află la o distanță de 95 de kilometri de orașul Tampa din statul american Florida, dezvoltând vânturi cu viteze susținute de 100 de kilometri pe oră, a precizat NHC într-un buletin meteorologic publicat miercuri dimineață.

Elsa a crescut în intensitate pentru o scurtă perioadă săptămâna trecută, când a devenit uragan și a ucis cel puțin trei persoane, a distrus acoperișurile mai multor locuințe, a smuls copaci din rădăcini și a provocat inundații în țările insulare din Marea Caraibilor aflate la est de Cuba.

„Elsa se va deplasa în proximitatea sau chiar peste anumite zone de pe coasta de vest a statului Florida miercuri dimineață, apoi va atinge uscatul pe coasta nordică a Floridei cel mai târziu în această după-amiază”, au precizat specialiștii de la NHC.


Avertismentele de uragan care au fost emise de meteorologii americani pentru coasta vestică a statului Florida au fost retrogradate la avertismente de furtună tropicală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău