Uraganul Douglas, de categoria a 3-a, se îndreaptă spre Hawaii

  • 25 Iulie 2020 11:18
Uraganul Douglas, de categoria a 3-a, se îndreaptă spre Hawaii

Un puternic uragan de categoria a 3-a, cu viteze ale vântului de până la 190 de kilometri la oră, înaintează în Oceanul Pacific și se preconizează că va atinge în acest weekend unele zone din Hawaii, a anunțat vineri Centrul Național pentru Uragane (NHC), citat de Reuters, preluat de Agerpres.

Douglas ar putea fi primul uragan care lovește Statele Unite în timpul pandemiei de coronavirus, complicând strategiile autorităților din acest stat de menținere a siguranței populației.

Douglas a crescut în intensitate vineri, potrivit NHC, și se va abate asupra Hawaii, însoțit de ploi abundente, vânt puternic și valuri periculoase, sâmbătă seara sau duminică dimineață.

Conform prognozelor, intensitatea uraganului ar slăbi înainte de a ajunge în Hawaii, însă NHC a precizat într-un buletin informativ că ''se prognozează că va continua să aibă puterea unui uragan pe măsură ce se apropie de capătul estic al lanțului de insule Hawaiii, sâmbătă seara sau duminică''.

Centrul pentru uragane a notat că furtuna ar putea aduce până la 38 de centimetri de ploaie în unele regiuni din Hawaii, ceea ce ar putea provoca alunecări de teren și viituri.

Autoritățile din Hawaii lucrează la amenajarea de adăposturi de urgență pentru populația care ar putea fi nevoită să își abandoneze casele din cauza intemperiilor, notează Reuters. Primarul din Honolulu, Kirk Caldwell, a declarat pentru Star Advertiser că pandemia de coronavirus complică acest proces în contextul impunerii măsurilor de respectare a distanțării fizice, fiecare persoană adăpostită necesitând mai mult spațiu. Acest lucru înseamnă că este nevoie de mai multe adăposturi și de mai mulți voluntari, a precizat Caldwell. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău