UPDATE/VIDEO | Gaze lacrimogene împotriva celor care protestează față de sentința în dosarul pe numele lui Gheorghe Petic. „Oamenii se sufocă”

  • 20 Martie 2019 12:48
UPDATE/VIDEO | Gaze lacrimogene împotriva celor care protestează față de sentința în dosarul pe numele lui Gheorghe Petic. „Oamenii se sufocă”

UPDATE Protestatarii din fața Judecătoriei Orhei care-și manifestă nemulțumirea față de sentința în dosarul pe numele lui Gheorghe Petic susțin că au fost împroșcați cu gaze lacrimogene de către polițiști. Într-o înregistrare video postată pe Facebook se vede că oamenii se simt rău și apelează la Serviciul de Urgență.

 

Fostul polițist de frontieră și activistul Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, fiind obligat să achite și o amendă de 30.000 de lei. Sentința a fost pronunțată, astăzi, de către Judecătoria Orhei după ce procurorii au cerut patru ani de închisoare pentru activist într-un dosar în care este acuzat de viol. 

Gheorghe Petic a fost vizat într-un dosar deschis în octombrie 2018 în care a fost acuzat de violarea unei femei din raionul Ungheni. Potrivit unei înregistrări video postate pe Facebook de către Nicolae Josan, mai mulți susținători ai fostului polițist de frontieră se află în fața sediului Judecătoriei Orhei și protestează, scandând „Plahotniuc la închisoare” și „Jos mafia”.

Reprezentantul Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că această decizie este una „mafiotă”. „Eu am văzut materialele dosarului. Nu există nicio probă concludentă, nicio expertiză care ar demonstra că ar fi vorba de viol. Potrivit avocaților, a avut loc doar o singură confruntare cu femeia care l-a acuzat pe Ghoerghe Petic de viol și, fără probe, au fost utilizate doar declarațiile acesteia. Sentința va fi atacată în instanța superioară”, a declarat Alexandru Slusari. 

Amintim că Gheorghe petic a vorbit despre schemele de contrabandă de țigări de la frontieră. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău