UPDATE / Vântul puternic a provocat mai multe pagube în capitală dar și în unele regiuni ale R. Moldova. Salvatorii și pompierii au intervenit în 22 de situații de risc

  • 28 Martie 2023 15:15
UPDATE / Vântul puternic a provocat mai multe pagube în capitală dar și în unele regiuni ale R. Moldova. Salvatorii și pompierii au intervenit în 22 de situații de risc

În dimineața zilei de 28 martie angajații IGSU au fost solicitați pentru a interveni în lichidarea situațiilor de risc provocate de condițiile meteo nefavorabile. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență continuă să intervină în lichidarea situațiilor de risc în urma rafalelor de vânt puternic înregistrate pe teritoriul R. Moldova.

Astfel, salvatorii din capitală au fost solicitați pentru a efectua lucrări de defrișare a copacilor căzuți pe străzile: Vissarion Belinski, Cetatea Albă, dar și șoseaua Muncești, unde arborii blocau circulația pe traseu. Totodată, pompierii din municipiul Chișinău au intervenit pe strada Dimitrie Cantemir nr.5, dar și pe strada Calea Ieșilor nr. 67, pentru înlăturarea unor țigle metalice care au fost deteriorate și smulse de pe acoperișul unor blocuri de locuit.

Tot de intervenția pompierilor, pentru lucrări de defrișare a copacilor în vederea deblocării traseelor naționale, salvatorii au intervenit în localitatea Molovata, raionul Dubăsari, în orașul Costești din raionul Rîșcani, în localitatea Antonești din raionul Cantemir, dar și pe traseul R-34 Giurgiulești – Cahul. Mai mult, salvatorii au intervenit pe strada Teliman nr.4 din raionul Ceadîr-Lunga, unde au demontat acoperișul unui balcon deteriorat de vânt, care risca să cadă peste trecători.

Pentru lucrări de demontare și înlăturare a foilor de ardezii și țiglelor metalice smulse de vânt, pompierii au intervenit în municipiul Bălți și Comrat. Angajații IGSU vor continua să monitorizează situația în țară, provocată de condițiile meteo nefavorabile. Potrivit IGSU, până la această ora salvatorii și pompierii au intervenit în 22 situații de risc în urma rafalelor de vânt puternic.

Pompierii din capitală au fost solicitați la ora 08:55 pe strada 31 August 1989 nr. 30 din municipiul Chișinău, pentru efectuarea lucrărilor de defrișare a unui copac căzut peste un automobil, din cauza rafalelor de vânt puternic.

Un alt caz a fost înregistrat în municipiul Bălți pe strada Ștefan cel Mare nr. 5. aici, salvatorii au înlăturat o creangă căzută peste firele electrice în curtea unui bloc de locuit. Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie în raionul Cantemir, unde un copac a fost doborât de vânt blocând circulația pe traseu.

Astfel, angajații IGSU au defrișat copacul, eliberând drumul. În continuare, angajații IGSU monitorizează situația în țară, provocată de condițiile meteo nefavorabile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău