UPDATE | Un nou suspect, REȚINUT în cazul tentativei de omor asupra liderului PDM

  • 10 Aprilie 2017 18:11
UPDATE | Un nou suspect, REȚINUT în cazul tentativei de omor asupra liderului PDM

Poliția anunță despre reținerea a unui nou suspect în cazul tentativei de omor a lui Vlad Plahotniuc.

Informația a fost confirmată pentru Realitatea TV de către șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, scrie REALITATEA.

„Câteva ore în urmă, în satul Gâsca, Bender, a fost reținut încă un membru a grupării criminale. Acesta a avut rolul de traversare ilegală a frontierei Republicii Moldova și Ucrainei a celor doi executori Ucraineni, care urma să comită omorul la comandă. Ocolind posturile vamale, astfel încât să-și creeze un alibi după omor”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

 

***

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a emis luni, 10 aprilie, mandate de arest pe numele a opt persoane suspectate de tentativa de omor a liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Astfel, cei opt suspecți urmează să-și petreacă următoarele 30 de zile în Penitenciarul nr. 13, transmite IPN.

Procurorul Vitalie Busuioc a declarat pentru presă că oamenii legii au avansat în investigații, dar nu pot fi făcute publice detalii pentru a nu prejudicia mersul anchetei. Procurorul a spus doar că 100 de mii de dolari au fost transmiși killerilor în Ucraina și o sumă similară urma să mai fie achitată ulterior. La fel, din interceptările convorbirilor telefonice reiese că, după omor, urma să fie oferit suplimentar și un bonus. Deocamdată nu se cunoaște câți bani urmau să primească suspecții reținuți în Republica Moldova.

Vitalie Rusu, avocatul a doi dintre suspecți, a declarat că clienții săi pledează nevinovat și că până acum nu au fost prezentate probe relevante în susținerea învinuirii aduse. O altă avocată, Dina Potereanu, a declarat că decizia privind aplicarea arestului va fi contestată.

La sfârșitul săptămânii trecute, 17 persoane au fost reținute, nouă  în Ucraina și opt în Republica Moldova, fiind suspectate că fac parte dintr-o grupare criminală care intenționa să execute un omor la comandă, iar ținta asasinatului ar fi fost liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Din cei opt suspecți reținuți în Moldova doi sunt ucraineni. Atacul urma să fie comis în clădirea „Global Business Center, cu aplicare de împușcături și lansări de grenade. S-a stabilit că asasinatul ar fi fost comandat de două persoane, cetățeni ai Republicii Moldova, una dintre care se află în capitala Federației Ruse și ar fi o autoritate a lumii criminale. Suspecții riscă până la 20 de ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău